Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Označování zbytkového cukru ve víně

  • Indication of residual sugar content
  • Angabe des Restzuckergehaltes des Weines
  • Indication du sucre résiduel
  • Określanie cukru osadowego

Pro slovní vyjádření obsahu cukru ve víně lze použit tyto výrazy: a) „suché“ pouze tehdy, jestliže víno obsahuje: – nejvýše 4 g zbytkového cukru v litru nebo – nejvýše 9 g zbytkového cukru v 1 litru, pokud obsah kyselin přepočtených na kyselinu vinnou je nejvýše o 2 g v 1 litru nižší než obsah zbytkového cukruYY b) „polosuché“ pouze tehdy, jestliže dané víno obsahuje: – zbytkový cukr v množství přesahujícím hodnotu uvedenou v písmenu a) nejvýše 12 g v litru nebo – nejvýše 18 g zbytkového cukru v 1 litru, pokud obsah kyselin splňuje podmínku uvedenou v písmenu a) bod 2YY c) „polosladké“ pouze tehdy, jestliže dané víno obsahuje zbytkový cukr v množství přesahujícím hodnotu uvedenou v písmenu b), nejvýše 45 g v 1 litruYY d) „sladké“ pouze tehdy, jestliže dané víno obsahuje zbytkový cukr v množství minimálně 45 g v 1 litru.

Soutěž s certifikovaným vinařstvím a vinným sklepem Vinum Moravicum a.s.

2. 8. 2018 10:17, Pro vin. turisty

Vážení příznivci vinařské turistiky a moravských i českých vín, vinařství Vinum Moravicum si pro Vás připravilo na měsíc srpen soutěž o vinné ceny. Zahrajte si a vyhrajte.  ...

Vína z Moravy, Vína z Čech