Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 26. 10. 2006 (Hana Tuháčková)

Dobrý den, potřebovala bych znat odpověď na několik mých otázek:

1)Kolik kg hroznového vína je potřeba na výrobu 1 l červeného vína?

2)Jak dlouho trvá výroba vína - mám na mysli veškeré operace vč. doba kvašení?

Odpověď: Dobrý den,
odvověď na otázku č.1
1. Na výrobu 1 litru červeného vína je zapotřebí cca 1,25 - 1,45 kg hroznů v závislosti na výlisnosti, která se pohybuje u červených vín cca 70 - 80 %
2. Výroba vína tedy od sběru hroznů až naplnění do lahve se může pohybovat od 30 dnů do několika let. Nejčastěji to bývá ale okolo 6 - 9 měsíců. Samotné kvašení může probíhat od několika dnů až do cca 2 měsíců, školení vína a zrání vína do optimální kvality pro lahvování závisí od ročníku tedy 4 - 7 měsíců.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Marek Babisz
Vložil: