Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 28. 08. 2006 (Petr)

Dobrý den,

vlastním vinotéku, nedávno jsem nedokázal odpovědět na otázku

zákazníka o přislazování vin. moštu

třtinovým cukrem. Asi to bude podmínka

někde v zahraničí, nevíte něco o tom?

Odpověď: Přislazování třtinovým cukrem je povoleno za stejných podmínek jako přislazování řepným cukrem. Tedy na Moravě lze zvýšit cukernatost max. o 4 st NM a v Čechách o 7 st. NM. Jestli ale mám dobré informace tak v ČR nikdo tímto cukrem nepřislazuje, protože je několikatinásobně dražší než cukr řepný. V jiných zemích mimo ČR si myslím, že to bude podobné. Spíše se teď začíná přislazovat zahušťeným rektifikovaným moštem, na který dává ministerstvo zemědělství dotaci.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Marek Babisz
Vložil:

Hlasování o nejlepší TOP vinařský cíl bylo zahájeno!

1. 6. 2018 13:08, Pro vin. turisty

Již pošesté mají možnost milovníci vína a vinařské turistiky zvolit nejlepší TOP vinařský cíl. Bedekr TOP vinařský cíl v současnosti popisuje více než dvě stovky míst – vinných sklepů, vinařství, ...

Vína z Moravy, Vína z Čech