Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 04. 04. 2014 (František)

Dobrý den, mamka kdysi dostala k 50. narozeninám archivní Müller Thurgau - ročník 2000. Po celou dobu jsme ho měli v horizontální poloze "ležel" ve tmě v domácím baru při pokojové teplotě. Kromě vinného kamene se tam po čase vytvořil nějaký kal, když se zatřepe s lahví, tak to jsou jak nějaké chomáčky tam poletují a po čase to sedne ke dnu. Myslíte, že je toto víno ještě vůbec pitelné a nezávadné? Není to nějaká plíseň? Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den, takto na dálku je těžko soudit. Pokud láhev ležela v baru v pokojové teplotě, tak to vínu moc dobře neudělalo. Také záleží na kvalitě korku. Ten kal na dnu, to bude asi vysrážená bílkovina, to je jen vizuální vada, to by neměl být vážný problém. Zkuste víno otevřít a uvidíte. Buď vám bude chutnat, nebo ho vylijete :-)


Vložil: -pk-