Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 29. 12. 2012 (Petra)

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu jak dále pokračovat ve výrobě vína. Víno jsme nechaly přírodně kvasit a nyní jsme víno zbavily kalu (usazenin). Víno bylo kyselé tak jsme přidaly cukr. Teď nevíme jak dál, z vína je cítit že ještě prochází kvašením. Sklízelo se cca v polovině října, máme jen menší množství, přibližně 12l.

Moc děkuji

Odpověď: Dobrý den, takto na dálku bez ochutnání je těžko radit. Osobně bych radil toto: nechat dokvasit, poté stočit z kalů. Pozor na oxidaci - maximálně bránit styku se vzduchem. Uvidíte, co z toho bude. Nebo z toho udělejte rovnou svařené s kořením, cukrem či medem - uvidíte, že s tím budete mít na zítřejším Silvestru úspěch :-)
Vložil: -pk-

Hlasování o nejlepší TOP vinařský cíl bylo zahájeno!

1. 6. 2018 13:08, Pro vin. turisty

Již pošesté mají možnost milovníci vína a vinařské turistiky zvolit nejlepší TOP vinařský cíl. Bedekr TOP vinařský cíl v současnosti popisuje více než dvě stovky míst – vinných sklepů, vinařství, ...

Vína z Moravy, Vína z Čech