Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 26. 07. 2010 (Jarda Pita)

Dobrý den,

na zahrádce máme révu (chuť muškátu a nechá-li se dlouho na tažních, tak začne opadávat na zem). Když chci na podzim bobule vylisovat, tak to nejde, protože je jádro bobulí jako z gumy.

Jedině mi pomáhá nechat bobule nakvasit, ale to mi pak z jader zhořkne.

Prosím, jaký by měl být správný postup?

Za Vaši radu předem děkuji.

Odpověď: Dobrý den,
dle Vašeho popisu se zřejmě nejedná o moštovou, ale stolní odrůdu určenou k přímému konzumu. Pokud z ní přesto budete chtít vyrábět víno, pořiďte si enzymy, které pomáhají narušit strukturu dužniny.
Vložil: -sn-