Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 26. 07. 2010 (Jarda Pita)

Dobrý den,

na zahrádce máme révu (chuť muškátu a nechá-li se dlouho na tažních, tak začne opadávat na zem). Když chci na podzim bobule vylisovat, tak to nejde, protože je jádro bobulí jako z gumy.

Jedině mi pomáhá nechat bobule nakvasit, ale to mi pak z jader zhořkne.

Prosím, jaký by měl být správný postup?

Za Vaši radu předem děkuji.

Odpověď: Dobrý den,
dle Vašeho popisu se zřejmě nejedná o moštovou, ale stolní odrůdu určenou k přímému konzumu. Pokud z ní přesto budete chtít vyrábět víno, pořiďte si enzymy, které pomáhají narušit strukturu dužniny.
Vložil: -sn-

Vinařský fond startuje kampaň na podporu párování vína a jídla

13. 9. 2018 06:18, Pro veřejnost

Ve čtvrtek 13. září spustil Vinařský fond vůbec poprvé tematickou kampaň, která si klade za cíl prohloubit u široké veřejnosti vnímání vína a jídla jako přirozené kombinace. Kampaň se bude v průb ...

Vína z Moravy, Vína z Čech