Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 23. 11. 2009 (Petr Sedlák)

Dobrý den, zajimalo by mne jakto ze u přívlastkových vín z modrých moštových odrůd bývá méně zbytkového cukru než u např srovnatelných přívlastků odrůd bílých. Např mezi pozdními sběry červených vín nalezneme max polosuchá vína. Moc děkuji za odpověd.

Odpověď: Dobrý den, je to dáno jednak tím, že bílá vína (zvláště některé odrůdy) mnohdy vyzrávají na vyšší cukernatost a dále charakterem červených vín, u kterých je obecně vhodný o něco vyšší obsah alkoholu (tím pádem nižší obsah zbytkového cukru). Ale udělat polosladké či sladké červené víno samozřejmě lze a na trhu jsou, i když v malé míře.
Vložil: -pk-

Osm vítězů Oenofora pochází z České republiky

23. 6. 2018 08:05, Pro tisk

Letošní 12. ročník mezinárodní soutěže vín Oenoforum byl velmi úspěšný pro naše vína. Ocenění za nejlepší kolekcí získalo Nové vinařství. Čtyři hlavní Šampioni letos putují do zahraničí. Moravští vina ...

Vína z Moravy, Vína z Čech