Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 19. 11. 2009 (Lubomir)

prosim co to je karbonová macerace?

Odpověď: Dobrý den, máte asi na mysli karbonickou maceraci. Je to jeden z nejstarších způsobů získávání červených vín nakvášením neporušených nebo jen částečně narušených bobulí plovoucích v kvasícím moštu bez přístupu vzduchu. (viz na naší stránce Historie a fakta > Slovník).
Vložil: -pk-

Rulandské bíle ze Zámeckého vinařství Bzenec je nejlepším vínem České republiky pro rok 2019

5. 12. 2018 08:53, Pro veřejnost

Zástupci Národního vinařského centra a hodnotící komise vyhlásili 4. prosince ve Valticích absolutního Šampiona Salonu vín – národní soutěže vín 2019, nejvyšší a největší soutěže vín v České republice ...

Vína z Moravy, Vína z Čech