Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 18. 11. 2009 (Roman)

Zdravím, četl jsem legislativu, trochu sem nepochopil jaký je rozdím celkovým a skutečným obsahem alkoholu v likérovém víně?

Do moštu 26° sme přidali trošku chemie (pár gramů viných kvasinek) a prokvasilo nám to na asi 15,5% alkoholu. Žádný cukr, žádný destilát tam není. Je možné to označit jako likérové víno s přívlastkem výběr z hroznů??

Odpověď: Dobrý den, podle toho co píšete, tak se jedná o výběr z hroznů (samozřejmě na etiketě je možno takto označit pouze v případě zatřídění na SZPI). Likérové víno jí víno s přidáním lihu (destilátu). Jinak celkový alkohol je teoretický obsah alkoholu, pokud by veškerý zbytkový cukr prokvasil v alkohol.
Vložil: -pk-