Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 25. 06. 2009 (Luboš)

Dobrý den, děkuji za odpovědi, doplňuji svůj dotaz ze dne 4.6.2009 na který jste mi částečně odpověděl. Ta druhá otázka se netýká vína a jídla, ale týká se opět volby vhodného vína pro dlouhodobé skladování, prostudoval jsem si všechna různá doporučení nejen na tomto webu, ale i přesto k tomu mám dotazy. Vím, že je potřeba zvolit správnou odrůdu (vhodnou pro dlouhodobé skladování-zrání) a také se vždy uvádí minimálně 12% obj.alkoholu v kombinaci s kyselinami, ale jaké kombinace, nebo obsahy kyselin jsou vhodné pro uchovávání (zrání) jsem se ještě nikde nedočetl. Děkuji mnohokrát.

Odpověď: Dobrý den, díky za váš zájem. Nejde jen o obsah kyselin, ale zejména o obsah bezcukerné extraktu (nejlépe nad 24 g/l). Posouzení vína ke zrání, ale vyžaduje také dlouhodobou zkušenost.
Vložil: -pk-