Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 21. 06. 2009 (Miroslav Řehák)

Dobrý den.Uvádí se,že při konzumaci vína při vyšší /pokojové/ teplotě,se mohou z vína uvolňovat \"cizorodé prvky\" a víno chutná jinak než při teplotě doporučené k jednotlivým odrůdám,což je pravda.O co se vlastně jedná?Proč tomu tak je?Děkuji za odpověď,Mir.Řehák ml.,Kladno

Odpověď: Dobrý den, teplota je samozřejmě důležitá - různé aromatické látky se uvolňují při různých teplotách. Pokud je víno zdravé, tak bychom \"cizorodé prvky\" neměli cítit ani při vyšší teplotě (samozřejmě pokud se jedná o teplotu vyšší o několik málo st. C oproti doporučené). Více v sekci O víně > Ochutnávání a uchování vína.
Vložil: -pk-