Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 07. 02. 2009 (Ondřej)

Dobrý den, uvádíte zde, že polosuchá vína obsahují nejvýše 12 g cukru na litr. Na lahvi Rulandského šedého 2006 výběr z hroznů, kterou zde mám a právě se chystám si ji vychutnat, je uvedeno, že se jedná o polosuché víno a vzadu je uvedena hodnota zbytkového cukru 13,0 g/l. Kde je tedy chyba? Ještě dodám, že obsah kyselin je 5,8 g/l, ale to v tomto případě nejspíš nehraje roli, že?. Děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, při měření analytických hodnot se může uplatňovat tolerance měřící metody, což je např. u hodnoty zbytkového cukru 0,4 g/l. Přesto se zdá, že dané víno nemusí být označeno správně. Bez bližší znalosti daného vína a odpovídajího analytického rozboru ale nelze dělat jednoznační závěr. Doporučuji, abyste se s vaším dotazem obrátil přímo na výrobce tohoto vína. Může jít např. o chybu při tisku etikety.
Vložil: -pk-

Vinařský fond startuje kampaň na podporu párování vína a jídla

13. 9. 2018 06:18, Pro veřejnost

Ve čtvrtek 13. září spustil Vinařský fond vůbec poprvé tematickou kampaň, která si klade za cíl prohloubit u široké veřejnosti vnímání vína a jídla jako přirozené kombinace. Kampaň se bude v průb ...

Vína z Moravy, Vína z Čech