Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 01. 12. 2008 (Blanka)

Dobrý den, zajímalo by mě jaké jsou v dnešní době nové trendy v technologickém prostředí při výrobě vín? Velice děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, jedná se o otázku, na kterou je těžké krátce odpovědět tak, aby obsáhla všechny dnešní trendy. Obecně se dá říci, že u bilých vín je to trend k řízenému kvašení a reduktivnosti (odkalení moštu, ušlechtilé kvasinky, řízení teploty kvašení, minimalizace přístupu vzduchu); u červených vín jablečno-mléčná fermentace, používání barikových sudů atd. Doporučuji sledovat odborný tisk (např. Vinařský obzor), nebo literaturu (např. Cesta ke špičkovému vínu, Moderní příprava červeného vína, Výroba vín v sudech barrique) - více v sekci Informace a odkazy > Publikace o víně).
Vložil: -pk-