Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

uspechy-nasich-vin

Dotaz z 19. 12. 2007 (Karel Kvaka)

Dobrý den,rád bych se zeptal jak lze v domácí malovýrobě vína,a jeho následném školení odstraňovat hořčiny.Děkuji za odpověď

Odpověď: Dobrý den, je samozřejmě lépe hořčinám ve víně předcházet šetrným zpracováním a lisováním hroznů. Jinak se obecně hořčiny mohou z vína odstranit prostředky na bázi želatiny. Doporučuji zeptat se v odborné prodejně vinařských potřeb, příp. podívat se do literatury, zejm. knih \"Sklepní hospodářství\" a \"Vady vín\". K dispozici např. v e-shopu Národního vinařského centra
Vložil: -pk-

Hlasování o nejlepší TOP vinařský cíl bylo zahájeno!

1. 6. 2018 13:08, Pro vin. turisty

Již pošesté mají možnost milovníci vína a vinařské turistiky zvolit nejlepší TOP vinařský cíl. Bedekr TOP vinařský cíl v současnosti popisuje více než dvě stovky míst – vinných sklepů, vinařství, ...

Vína z Moravy, Vína z Čech