Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

kurzy-o-vine

Kurzy a školení o víně

Sommelier junior


Pořádá Národní vinařské centrum Valtice Nový vzdělávací program Sommelier junior - následné vzdělávání (zkráceně Sommelier junior). Je tvořen e-learningovou částí a praktickým dvoudenním školením. ...

Moderní vinař


Pořádá Národní vinařské centrum Valtice Nově vytvořený vzdělávací program Moderní vinař - vzdělávání pro úspěch na současném trhu (zkráceně Moderní vinař). Je tvořen e-learningovou částí a praktickým dvoudenním školením. ...

Úvod do degustace vína


Pořádá Národní vinařské centrum Valtice
Svět vína je velmi krásný, ale také velmi obsáhlý a rozmanitý. Mít alespoň základní orientaci ve víně patří dnes k základnímu společenskému bontonu a mít znalosti v tomto oboru znamená určitou společenskou prestiž. Lidé, kteří pijí víno o něm mají namnoze velmi dobré znalosti a stejný přehled požadují i od toho, kdo jim víno prodává ve vinotéce či podává v restauraci.  ...

Degustace vína - věda i umění


Pořádá Národní vinařské centrum Valtice Kurz volně navazuje na kurz Úvod do degustace vína pořádaný Národním vinařským centrem. Je určen pro jeho absolventy a dále rozvíjí jejich znalosti o organoleptických parametrech vín, podmínkách a způsobech hodnocení. Praktická degustace je zaměřena na procvičení senzorických schopností účastníků, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín.Přednáší doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. – vysokoškolský pedagog se specializací na víno, vedoucí ústavu posklizňové technologie ZF MENDELU v Lednici. ...

Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2


Pořádá Národní vinařské centrum Valtice
Intenzivní dvoudenní školení zakončené vědomostním testem a senzorickou zkouškou vedoucí k získání osvědčení pro hodnocení členskými zeměmi EU garantovaných výstav a soutěží vín, zatřiďování vín na SZPI a přidělování známky VOC.Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2 (tzv. zkouška druhého stupně) jsou součástí přípravy zájemců o profesionální hodnocení vín. ...

Výcvik a výběr vybraných posuzovatelů pro senzorickou analýzu podle ČSN ISO 8586-1


Pořádá Střední odborná škola vinařská a Střední odborné učiliště zahradnické Valtice Tzv. základní senzorické zkoušky nezbytné pro zájemce o profesionální hodnocení vín nebo i jiných potravin. ...

Kurz Sommelier


Pořádá Vinařská akademie Valtice
„SOMMELIER“ je mezinárodní označení pro pracovníka, který zajišťuje komplexní servis vínem v gastronomických provozech. Osnovy kurzu byly vytvořeny ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací ČR. ...

Vinařská akademie I - KADET


Pořádá Vinařská akademie Valtice
Příležitost získat základní znalosti o víně během víkendu, a to přímo ve vinařském městě. Přednášejí kapacity vinařského oboru, např.  doc. Ing. Josef Balík, Ph.D., Ing. Kamil Prokeš, Ing. Jan Stávek, Ph.D. a Ing. Jiří Kopeček. Teoretická výuka je vhodně spojená s praktickými ukázkami pří mo ve vinohradu a řízenými degustacemi vín zástupci z vinařských podniků. ...

Vinařská akademie II - VINAŘSTVÍ ČR


Pořádá Vinařská akademie Valtice Pokračování velmi oblíbeného kurzu Vinařská akademie I – KADET. ...

Vinařská akademie III – Vinařství světa


Pořádá Vinařská akademie Valtice 3. část velmi oblíbeného kurzu Vinařská akademie. ...