Vína z Moravy, Vína z Čech

červená vína

Zahřejte se svařákem!

K té pravé vánoční atmosféře neodmyslitelně paří svařené víno, které nejenže zahřeje, také potěší vaše čichové a chuťové buňky. 

Vybírejte z kvalitních moravských a českých červených vín, ze kterých pak snadno dle našeho receptu připravíte skvělý svařák s karamelem.

Recept:

  • 0,75 l suchého červeného vína
  • 1 celá skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • kůra a plátky pomeranče
  • kůra z citronu
  • cukr a 1 dl vody na karamel

Do rendlíku vložíme vodu, cukr a připravíme světlý karamel. Přidáme koření a necháme krátce rozvonět. Vlijeme červené víno, přidáme kůru z ovoce a pomalu zahříváme, dokud se nezačne objevovat bílá pěna. Sundáme z plotny, vyjmeme koření, necháme pár minut odstát a podáváme ve sklenicích z tvrzeného skla dozdobené plátkem pomeranče.