Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Krůtí stehno na víně

"Recept mám od maminky. Vždy jím překvapuje, zejména milovníky vína. Maso se výborně s vínem a zeleninou spojí, je to prostě bašta," uvádí k receptu mladá vinařka a vědátorka ve šlechtitelství Ivana Musilová/Flajšingerová.

Logo - Krůtí stehno na víně

Popis

Velké stehno osolíme a opečeme na oleji. Vyjmeme a do téhož oleje dáme na kostičky nakrájenou cibuli i papriky a restujeme. Maso vrátíme zpět na zeleninu, zalijeme vínem a dáme do trouby péct na 200oC. Jako příloha se hodí zeleninová rýže a samozřejmě červené víno, které jsme použili při pečení.

Ingredience

  • 1 velké krůtí stehno
  • 2 cibule
  • 3 větší červené papriky
  • 1/2 l červeného vína
  • sůl
  • olej

Doporučení k vínu

K tomuto pokrmu už vyzkoušeli i Frankovku, Cabernet Moravii, Rulandské modré. Osvědčilo se plnější, hutnější víno.

Zdroj: Kuchařka moravských vinařek, vydalo Vydavatelství Ing. Petr Baštan, Olomouc 2008
Možnost objednání knihy ZDE

Vložil: -sn-

Ryzlink vlašský 2016, pozdní sběr z NOVÉHO VINAŘSTVÍ je nejlepším vínem České republiky pro rok 2018

7. 12. 2017 16:55, Pro tisk

Valtice - zástupci Národního vinařského centra, Svazu vinařů České republiky a hodnotící komise vyhlásili 7. prosince ve Valticích absolutního Šampiona Salonu vín – národní soutěže vín 2018, nejvyšší ...

Vína z Moravy, Vína z Čech