Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Roquefortové toasty

Autorský recept M. Magni.

Logo - Roquefortové toasty

Popis

Roquefort utřeme s tvarohem a avokádem dohladka a pastu rychle mažeme (než začne hnědnout) v tenké vrstvě na toasty. Pokapeme zlehka medem, dvěma plátky avokáda, ozdobíme černými olivami a několika kuličkami pepře. Servírujeme ihned a vždy s dobře temperovaným červeným vínem jižního typu.

Ingredience

  • toasty z bílého pečiva
  • 150 g Roquefortu
  • 50 g plnotučného tvarohu
  • 1 avokádo
  • černé olivy
  • 4 dl světlého akátového medu
  • červený pepř

Doporučení k vínu

Dobře temperované červené víno jižního typu, doporučuji Laurot nebo Rulandské modré, může být i barrique.

© Milan Magni, 2005

Vložil: -sn-