Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Jahodový věneček s mandlemi a jahodovým sorbetem

Logo - Jahodový věneček s mandlemi a jahodovým sorbetem

Popis

Z mouky, mléka a másla si uděláme odpalované těsto. Po vychladnutí vmícháme vejce. Jednotlivé věnečky posypeme sekanými mandlemi. Věnečky plníme krémem ze smetany a mražených jahod, při plnění prokládáme čerstvými jahodami. Podáváme s jahodovým sorbetem.

Ingredience

  • 50 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 200 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 20 g mandlí
  • 100 g mražených jahod
  • 50 g čerstvých jahod
  • 10 g máty
  • 120 g jahodového sorbetu
  • 10 g cukru krupice
  • 1 vejce, sůl