Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Ořechovo-kávový řez s borůvkovou redukcí

Logo - Ořechovo-kávový řez s borůvkovou redukcí

Popis

Ušleháme smetanu s cukrem, polovinu smícháme s kávou a druhou polovinu s ořechy. Takto připravené směsi naneseme střídavě na piškotový plát. V borůvkovém džusu povaříme borůvky s cukrem. Při podávání zdobíme čokoládou a čerstvým ovocem. Ořechovo-kávový řez s borůvkovou redukcí je sám o sobě velmi příjemný a v kombinaci s polosladkým Zweigeltrebe rosé dojde k jeho příjemnému zjemnění. Zvláště vyniká ovocnost a vyzrálost vína, která se elegantně spojuje s ořechovou dochutí.

Ingredience

  • 300 g smetany
  • 4 g kávy
  • 10 g ořechů
  • 60 g cukru moučka
  • 100 ml borůvkovového džusu
  • 100 g borůvek
  • 30 g cukru krystal
  • čokoládová ozdoba
  • physalis a borůvka na ozdobu

Kniha Vinařská technologie získala nejvyšší světové oborové ocenění

10. 7. 2018 18:16, Pro tisk

Nejen moravská a česká vína sklízejí úspěchy na mezinárodních soutěžích. Nejvyšší ocenění ve vinařském oboru se teď dočkala také publikace doc. Ing. Josefa Balíka, Ph.D. a Ing. Jana Stávka, Ph.D. Vina ...

Vína z Moravy, Vína z Čech