Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Jogurtovo-smetanová „Panna cotta“ s jahodovým želé

Jogurtovo-smetanová Panna cotta s jahodovým želé je velmi noblesní dezert.

Logo - Jogurtovo-smetanová „Panna cotta“ s jahodovým želé

Popis

Jogurt, smetanu a cukr zahřejeme na 60 °C a přidáme namočenou želatinu. Vše smícháme a plníme do silikonových formiček. Rozmixujeme jahody, přidáme cukr, zahřejeme na 50 °C, rozpustíme, přidáme namočenou želatinu a necháme ztuhnout.

Ingredience

  • 100 g jogurtu
  • 100 g smetany
  • 30 g + 20 g cukru krystal
  • 3 ks plátkové želatiny
  • 100 g + 50 g jahod
  • karamelová ozdoba

Doporučení k vínu

V kombinaci s polosladkým rosé z Frankovky, Zweigeltrebe nebo Svatovavřineckého dojde k velice zajímavému spojení. Prvotně sladkost dezertu osvěží kyselinka vína a následně dochází k delikátnímu spojení ovocných tónů. Dochuť je velmi jemná, svěží a sametová

Vložil: