Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Kuřecí prsa s petrželovou krustou, bramborové purée s řapíkatým celerem

Logo - Kuřecí prsa s petrželovou krustou, bramborové purée s řapíkatým celerem

Popis

Kuřecí prsa očistíme a okořeníme. Velice zprudka opečeme a přidáme rozmixovanou strouhanku s petrželí, solí a pepřem. Směs dáme dozlatova zapéci. Rozvaříme brambory s mlékem a máslem a vytvoříme hladké purée. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky a opečeme. Kuřecí vývar svaříme s kuřecí základní omáčkou a přidáme máslo. Vyšleháme hladkou omáčku. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 100 g strouhanky
  • 30 g petržele
  • 500 g brambor
  • 150 g řapikatého celeru
  • 20 ml olivového oleje
  • 10 g základu na kuřecí
  • přírodní šťávu
  • 50 ml kuřecího vývaru
  • 50 g másla
  • 20 ml mléka