Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany

Logo - Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany

Popis

Candáta očistíme a nařízneme na kůži. Velice zprudka jej opečeme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Pak hned podáváme. Zelený chřest očistíme a konce nakrájíme na kolečka. Opečeme ho na oleji a lehce opepříme. Zakysanou smetanu lehce prohřejeme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Osolíme a přidáme olivový olej. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g filetu candáta
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g zeleného chřestu
  • 50 g limetky
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř