Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Logo - Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Popis

Vepřovou panenku nakrájíme na porce a zprudka opečeme. Pak necháme dopékat při 80 °C asi 20 minut. Brambory uvaříme a rozmixujeme s máslem. 1/3 brambor smícháme s listovým špenátem a rozmixujeme na hladké purée. Zbylé 2/3 brambor smícháme s máslem a vytvoříme noky. Noky posypeme sýrem a zapečeme pod grilem. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g vepřové panenky
  • 200 g listového špenátu
  • 300 g brambor
  • 30 g másla
  • 50 ml smetany
  • 20 g eidamu
  • 10 g salátových klíčků
  • sůl, pepř

Svatomartinské ročníku 2019 ochutnáme už v pátek 8. listopadu a bude kvalitnější

3. 6. 2019 13:08, Pro veřejnost

Vinařský fond, majitel ochranné známky Svatomartinské, rozhodl pro letošní rok o dvou změnách v jejím používání: Pro možnost používat známku Svatomartinské budou muset vína ročníku 2019 získat p ...

Vína z Moravy, Vína z Čech