Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Mini-Burger po moravsku

Chuťovka k růžovému vínu

Malá bulka se sezamovým semínkem a hovězím hamburgerem osvěžená salátem, okurkou a rajčetem chutná harmonicky se šťavnatou dochutí hovězího masa.

Logo - Mini-Burger po moravsku

Popis

Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostečky a přidáme do mletého hovězího masa. Maso ochutíme a tvarujeme malé placičky, které z obou stran opečeme. Servírujeme na pečivo se sezónní zeleninou dle vlastní chuti a možností.

Ingredience

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 100 g uzené slaniny
  • 30 g hořčice
  • 30 g cibule
  • 20 g sterilované okurky
  • 30 g rajčat
  • hlávkový salát
  • sůl, pepř, pečivo

Doporučení k vínu

Příjemnou harmonii získáme spojením s ovocnou chutí Rulandského modrého rosé. Svěžest a středně plný charakter vína redukuje mastné tóny a dochází ke skvělému spojení. V dochuti se vzájemně prolíná ovocnost s plností masa.

Vložil:

Kniha Vinařská technologie získala nejvyšší světové oborové ocenění

10. 7. 2018 18:16, Pro tisk

Nejen moravská a česká vína sklízejí úspěchy na mezinárodních soutěžích. Nejvyšší ocenění ve vinařském oboru se teď dočkala také publikace doc. Ing. Josefa Balíka, Ph.D. a Ing. Jana Stávka, Ph.D. Vina ...

Vína z Moravy, Vína z Čech