Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Smažená kroketa z kozího sýra v kukuřičné krustě

Chuťovka k růžovému vínu

Smažená kroketa z kozího sýra v kukuřičné krustě je velmi zajímavá a spojení svěžesti kozího sýra a nasládlosti kukuřice působí elegantně a vyváženě. Vyznění chuti je lehkost a svěžest.

Logo - Smažená kroketa z kozího sýra v kukuřičné krustě

Popis

Z kozího sýru tvarujeme kuličky (krokety), které obalíme ve vejcích a rozdrcených kukuřičných lupíncích. Smažíme do zlatova a při servisu doplníme klíčky a řezem červené řepy.

Ingredience

  • 300 g kozího sýra
  • 2 ks vajec
  • 100 g kukuřičných lupínků
  • 200 g oleje
  • 100 g červené řepy

Doporučení k vínu

Ve spojení se suchým Zweigeltrebe rosé nebo Frankovkou rosé dochází k velmi harmonické kombinaci, která vyznívá svěže s ovocným závěrem.

Vložil:

Podobné recepty

Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem
Chuťově vyvážená, ne příliš tučná pomazánka vhodná ke snoubení s růžovými víny.

Rulandské bíle ze Zámeckého vinařství Bzenec je nejlepším vínem České republiky pro rok 2019

5. 12. 2018 08:53, Pro veřejnost

Zástupci Národního vinařského centra a hodnotící komise vyhlásili 4. prosince ve Valticích absolutního Šampiona Salonu vín – národní soutěže vín 2019, nejvyšší a největší soutěže vín v České republice ...

Vína z Moravy, Vína z Čech