Vína z Moravy, Vína z Čech

Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekávat. Podávaná je na řezu tmavého celozrnného pečiva a toto spojení je velice příjemné.
Uzené maso a šunku pomeleme a vyšleháme společně s máslem a hořčicí. Dochutíme křenem, solí a pepřem.
Rulandské modré rosé je do kombinace s touto tradiční jednohubkou velmi vhodné. V dochuti se spojují hladké ovocné tóny malin, višní s masitými jemně uzenými tóny do příjemné harmonie.
Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem
Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem je chuťově výrazný pokrm vhodný pro kombinaci s plnějšími a výraznějšími růžovými víny.
Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem
Chuťově vyvážená, ne příliš tučná pomazánka vhodná ke snoubení s růžovými víny.
Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem
Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.
Na první mezinárodní soutěži tohoto roku vybojovali naši vinaři úctyhodných 48 medailí. Na Texas International Wine Competition 2019 získali v konkurenci vín z 12 zemí světa 6 velkých zlatých, 8 ...