Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Podzimní sýrový salát s burčákem

"Co s burčákem, dá se nějak použít při přípravě pokrmů? Nebo je předurčen pouze k sezonní konzumaci někde pod víchem?" S těmito otázkami se často setkával Milan Magni, až ho inspirovaly k vytvoření následujícího receptu.



Logo - Podzimní sýrový salát s burčákem

Popis

Všechny sýry nakrájíme na kostičky cca 2x3 cm, vychlazené hrozny opláchneme, osušíme a obereme (očištěné a vychlazené mirabelky rozpůlíme a vypeckujeme). V míse smícháme sýr s burčákem, přidáme olej, oříšky a ovoce, rychle promícháme, ozdobíme trhanými lístky meduňky a ihned servírujeme na stůl.

Ingredience

  • 350 g směsi polotvrdých a tvrdých sýrů (eidam, gouda, Zlatá Praha, ementál...)
  • hrst vyzrálých stolních hroznů nebo žlutých mirabelek
  • hrst oříšků kešu
  • svazek čerstvě trhané meduňky
  • jedna lžíce slunečnicového oleje
  • 1 dl bílého nebo růžového burčáku

Doporučení k vínu

Ideálním společníkem tomuto osvěžujícímu salátu bude samozřejmě ten samý burčák, který jsme použili při jeho přípravě.

Autorský recept Milana Magni

Vložil: -sn-

Další obrázky receptu

Podobné recepty

Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem
Chuťově vyvážená, ne příliš tučná pomazánka vhodná ke snoubení s růžovými víny.

Další skvělý zahraniční úspěch pro naše vinaře - tenkrát v USA!

19. 3. 2017 07:25, Pro tisk

Ještě doznívá aplaus ze senzace na Vinalies a už je tu další světový úspěch našich vín! Vítěz kategorie, dvě velké zlaté medaile, 8 zlatých, 21 stříbrných a 30 broznových medailí na Great America ...

Vína z Moravy, Vína z Čech