Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Rissoto s pečenými tomaty a parmskou šunkou, krém ze smetany a parmazánu

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2013

Hlavní jídlo k růžovému vínu

Logo - Rissoto s pečenými tomaty a parmskou šunkou, krém ze smetany a parmazánu

Popis

Rýži opečeme na olivovém oleji a zalijeme rajčatovým džusem. Necháme vařit do měkka a přidáme kousky rajčat.
Minitomaty nařízneme a usmažíme tak, až bude slupka křupavá. Použijeme jako doplněk k rissotu.Parmskou šunku nakrájíme na slabé plátky a usušíme do křupava pod grilem.
Smetanu svaříme s parmazánem a vytvoříme hladký krém. Nakonec přidáme máslo a vytvoříme hladký krém.

Ingredience

  • 200 g rýže na rissoto
  • 20 g másla
  • 10 ml olivového oleje
  • 60 g mini - tomat
  • 20 g parmské šunky
  • 50 ml smetany
  • 50 g parmazánu
  • 100 g masových tomat
  • 10 g klíčků řeřichy
  • 100 ml rajčatového džusu
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

K pokrmu doporučujeme suché růžové víno se středně intenzivní kyselinou, středně plným až plným tělem a delší dochutí. Zvolit můžete Rulandské modré či Svatovavřinecké, které mají ovocný charakter aroma a chuti, jež připomíná zralé peckové ovoce.

Vložil: -sn-

Ryzlink vlašský 2016, pozdní sběr z NOVÉHO VINAŘSTVÍ je nejlepším vínem České republiky pro rok 2018

7. 12. 2017 16:55, Pro tisk

Valtice - zástupci Národního vinařského centra, Svazu vinařů České republiky a hodnotící komise vyhlásili 7. prosince ve Valticích absolutního Šampiona Salonu vín – národní soutěže vín 2018, nejvyšší ...

Vína z Moravy, Vína z Čech