Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Vanilková pěna s bílou čokoládou, domácí sorbet z černého rybízu

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2013

Dezert k růžovému vínu

Logo - Vanilková pěna s bílou čokoládou, domácí sorbet z černého rybízu

Popis

Smetanu vyšleháme dotuha a přidáme vlažnou bílou čokoládu. Pak přidáme syrové žloutky. Vyšleháme ve vodní lázni na hladký krém. Necháme vychladnout a podáváme. Černý rybíz rozvaříme s medem a cukrem, rozmixujeme a necháme zamrazit na sorbet. Ořechy rozsekáme na menší kousky a obalíme v cukrovém karamelu. Ještě teplé podáváme. Doplníme rozkrojenou mátou a celým ořechem.

Ingredience

  • 20 g žloutků
  • 100 ml smetany
  • 30 g bílé čokolády
  • 100 g černého rybízu
  • 20 g medu
  • 30 g cukru krystal
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 vanilkový lusk

Doporučení k vínu

K tomuto dezertu se hodí polosladké růžové víno, vhodnou odrůdou je zejména Cabernet Sauvignon s rafinovanou vůní zralého černého rybízu a bezinek. V chuti mírně dominuje přírodní cukr, jenž podtrhuje plnost vína a dlouhou šťavnatou dochuť.

Vložil: -sn-

Podobné recepty

Jogurtovo-smetanová „Panna cotta“ s jahodovým želé
Jogurtovo-smetanová Panna cotta s jahodovým želé je velmi noblesní dezert.

Vanilkový puding s vyšlehaným tvarohem a ostružinou
Dezert k růžovému vínu

Jahodový mousse s pistáciovou omáčkou a jogurtovou zmrzlinou
Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento dezert získal Patrik Bečvář z Restaurace Zlatá Praha hotelu Intercontinental 2...