Vína z Moravy, Vína z Čech

Dezert k růžovému vínu
Smetanu vyšleháme dotuha a přidáme vlažnou bílou čokoládu. Pak přidáme syrové žloutky. Vyšleháme ve vodní lázni na hladký krém. Necháme vychladnout a podáváme. Černý rybíz rozvaříme s medem a cukrem, rozmixujeme a necháme zamrazit na sorbet. Ořechy rozsekáme na menší kousky a obalíme v cukrovém karamelu. Ještě teplé podáváme. Doplníme rozkrojenou mátou a celým ořechem.
K tomuto dezertu se hodí polosladké růžové víno, vhodnou odrůdou je zejména Cabernet Sauvignon s rafinovanou vůní zralého černého rybízu a bezinek. V chuti mírně dominuje přírodní cukr, jenž podtrhuje plnost vína a dlouhou šťavnatou dochuť.
Vložil: -sn-
Jogurtovo-smetanová „Panna cotta“ s jahodovým želé
Jogurtovo-smetanová Panna cotta s jahodovým želé je velmi noblesní dezert.
Vanilkový puding s vyšlehaným tvarohem a ostružinou
Dezert k růžovému vínu
Jahodový mousse s pistáciovou omáčkou a jogurtovou zmrzlinou
Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento dezert získal Patrik Bečvář z Restaurace Zlatá Praha hotelu Intercontinental 2...
Na první mezinárodní soutěži tohoto roku vybojovali naši vinaři úctyhodných 48 medailí. Na Texas International Wine Competition 2019 získali v konkurenci vín z 12 zemí světa 6 velkých zlatých, 8 ...