Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Pečený jehněčí hřbet, kapustová palačinka a křenová omáčka s kroketou z jehněčí kýty

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento hlavní chod získal Jan Horký z Restaurace Zlatá Praha hotelu Intercontinental 2. místo.

Logo - Pečený jehněčí hřbet, kapustová palačinka a křenová omáčka s kroketou z jehněčí kýty

Popis

Jehněčí hřbet očistíme, zabalíme do slaniny a dáme péci. Nastrouháme křen a dáme smažit se smetanou na krémovou omáčku. Přidáme máslo. Rozmixujeme špenát a přidáme vejce, mouku a vytvoříme hladké těsto. Pečeme palačinky, které plníme kapustovým ragú. Topinambury vykrájíme a opečeme. Kýtu rozdusíme a vytvořenou směs obalíme a smažíme dozlatova.

Ingredience

  • 350 g jehněčího hřbetu
  • 100 g jehněčí kýty
  • 100 g špenátu
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 g kapusty
  • 100 ml smetany
  • 100 g křenu
  • 150 g anglické slaniny
  • 20 g olivového oleje
  • 110 g másla
  • 100 ml mléka
  • 100 g strouhanky
  • 100 g topinamburu
  • 2 vejce
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

Suché plné růžové víno nebo klaret s vůní lesních jahod a kvetoucích ostružin. Pokrm příjemně doplní rosé s výraznou a pevnou chutí podpořenou jemnou minerálností a výraznými tóny lesních jahod, kompotů a salátů z letního ovoce, s dochutí svěžích citrusů a jablíček.
Hledejte mezi růžovými víny z odrůd Zweigeltrebe a Rulandské modré, případně André.

Vložil: -sn-

Druhý ročník soutěže o nejlepší krajská vína má své vítěze

9. 10. 2018 06:35, Pro tisk

Titul „Víno Jihomoravského kraje 2018“ získala čtyři regionální vína. Dvě bílá vína a dvě červená vína zvítězila v soutěži, kterou vyhlásil Jihomoravský kraj. Vína budou reprezentovat region jižní Mor ...

Vína z Moravy, Vína z Čech