Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Humrová galantina s palmovým srdíčkem a fenyklovou omáčkou

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento předkrm získal Patrik Bečvář z Restaurace Zlatá Praha hotelu Intercontinental 2. místo.

Logo - Humrová galantina s palmovým srdíčkem a fenyklovou omáčkou

Popis

Do mixeru dáme butterfish, půlku smetany, vejce, sůl, pepř, bazalku a důkladně rozmixujeme. Přidáme uvařeného, na menší kousky překrojeného humra. Směs důkladně promícháme, pomocí folie zabalíme do úhledných válečků, které zavážeme a pečeme 60 min. na 60 °C. Palmová srdíčka překrojíme na plátky a marinujeme v pestu. Humrovou krustu připravíme z rozpuštěného humrového másla. Důkladně promícháme a dochutíme solí.
Fenyklová omáčka: Nadrobno nakrájíme cibuli s fenyklem, na oleji dozlatova orestujeme a zalijeme smetanou. Vaříme 20 min. Rozmixujeme a přecedíme.

Ingredience

  • 2 ks humra
  • 200 g butterfish
  • 200 ml smetany
  • 100 g palmového srdce
  • 1 ks salátové okurky
  • 30 g humrového másla
  • 30 g balsamikového pesta
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • bazalka
  • fenykl
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

Polosuché růžové víno s vůní jahod, meruněk, případně i kompotových meruněk. Ve svěží chuti se střední kyselinkou hledejte přezrálé meruňky a červený rybíz. Celkový dojem hladce ovocného rosé umocní harmonie zbytkového cukru s příjemně zakomponovanou kyselinkou.
Pokrm se pěkně snoubí s růžovými víny z Frankovky i Zweigeltrebe.

Vložil: -sn-

Svatomartinská vína ročníku 2017 jsou vybrána

1. 11. 2017 09:51, Pro veřejnost

V úterý 31. 10. proběhlo ve Valticích druhé kolo hodnocení vín, která usilovala o možnost používat známku Svatomartinské 2017. Celkem do obou kol hodnocení vinařské firmy přihlásily 431 vzorků ml ...

Vína z Moravy, Vína z Čech