Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Telecí karé s telecím jazykem, bramborami, pečeným chřestem a cibulkou

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento hlavní chod získal Petr Hajný z Villa Richter Restaurants 3. místo.

Logo - Telecí karé s telecím jazykem, bramborami, pečeným chřestem a cibulkou

Popis

Polovinu brambor použijeme na pyré a z druhé poloviny uděláme fondant. Uvařený telecí jazyk pozvolna vaříme v telecí šťávě s kerblíkem. Zelený chřest oloupeme a opečeme. Telecí filet zprudka pečeme na pánvi a necháme odležet. Mladé šalotky spaříme, vyloupeme a opečeme, zastříkneme balsamikem. Vše dochutíme solí a pepřem.

Ingredience

  • 720 g telecího karé
  • 30 g telecího jazyku
  • 200 g brambor
  • 80 g zeleného chřestu
  • 50 g šalotky
  • 100 g másla
  • 5 g kerblíku
  • 50 ml smetany
  • 5 ml bílého aceto balsamico
  • 100 ml telecí šťávy
  • 20 g lístků červené řepy
  • sůl
  • červený pepř

Doporučení k vínu

Suché i polosuché svěží rosé s jemnou elegantní vůní nasládlého letního ovoce – třešní a blum s pevnou robustní chutí. Pokrm si zaslouží víno se silným, extraktivním projevem, ale elegantním dojmem s tóny lesních jahod, malin a s harmonickou svěží dlouhou dochutí. Výborným partnerem určitě bude rosé z odrůd Merlot a Cabernet Sauvignon.

Vložil: -sn-

Svatomartinská vína ročníku 2017 jsou vybrána

1. 11. 2017 09:51, Pro veřejnost

V úterý 31. 10. proběhlo ve Valticích druhé kolo hodnocení vín, která usilovala o možnost používat známku Svatomartinské 2017. Celkem do obou kol hodnocení vinařské firmy přihlásily 431 vzorků ml ...

Vína z Moravy, Vína z Čech