Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Vanilkový puding s vyšlehaným tvarohem a ostružinou

Dezert k růžovému vínu

Logo - Vanilkový puding s vyšlehaným tvarohem a ostružinou

Popis

Mléko s cukrem přivedeme k varu, přidáme puding s trochou mléka a 2 minuty povaříme. Dochutíme vanilkovým cukrem. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Zdobíme čokoládou a čerstvou ostružinou.

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 60 g cukru
  • 20 g pudingu
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 200 g tvarohu
  • 50 g cukru moučka
  • ostružina
  • čokoládová ozdoba

Doporučení k vínu

Bez zralé ostružiny by se hledala kombinace s růžovými víny jen velmi těžko. Ostružina spojí všechny ingredience s polosladkým rosé z ročníků 2010 nebo 2011 z Frankovky do příjemné harmonie. Jemně smetanovo-ostružinová chuť redukuje první dojem svěžesti vína a dává vyniknout naplno jeho ovocným tónům.

Vložil: -sn-

Podobné recepty

Jahodová pěna s vanilkovým krémem, lesním ovocem a čerstvými jahodami
Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento dezert získala Vítězslava Bajčanová z restaurací Cohiba a U Bílé krávy 3. míst...

Jahodový věneček s mandlemi a jahodovým sorbetem
Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento dezert získal Petr Hajný z Villa Richter Restaurants 1. místo....

Jogurtovo-smetanová „Panna cotta“ s jahodovým želé
Jogurtovo-smetanová Panna cotta s jahodovým želé je velmi noblesní dezert.