Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem

Chuťovka k růžovému vínu

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.

Logo - Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem

Popis

V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.

Ingredience

  • 100 g uzeného pstruha
  • 100 g smetana
  • 8 g plátková želatina
  • 200 g candát
  • 50 g máslo
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.

Vložil: -sn-

Podobné recepty

Pěna z moravského uzeného a šunky
Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekávat. Podávaná je na řezu tmavého celozrnného pečiva a toto spojení je velice příj...

Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem
Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem je chuťově výrazný pokrm vhodný pro kombinaci s plnějšími a výraznějšími růžovými víny.

Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem
Chuťově vyvážená, ne příliš tučná pomazánka vhodná ke snoubení s růžovými víny.

Svatomartinská vína ročníku 2017 jsou vybrána

1. 11. 2017 09:51, Pro veřejnost

V úterý 31. 10. proběhlo ve Valticích druhé kolo hodnocení vín, která usilovala o možnost používat známku Svatomartinské 2017. Celkem do obou kol hodnocení vinařské firmy přihlásily 431 vzorků ml ...

Vína z Moravy, Vína z Čech