Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem

Chuťovka k růžovému vínu

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.

Logo - Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem

Popis

V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.

Ingredience

  • 100 g uzeného pstruha
  • 100 g smetana
  • 8 g plátková želatina
  • 200 g candát
  • 50 g máslo
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.

Vložil: -sn-

Podobné recepty

Pěna z moravského uzeného a šunky
Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekávat. Podávaná je na řezu tmavého celozrnného pečiva a toto spojení je velice příj...

Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem
Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem je chuťově výrazný pokrm vhodný pro kombinaci s plnějšími a výraznějšími růžovými víny.

Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem
Chuťově vyvážená, ne příliš tučná pomazánka vhodná ke snoubení s růžovými víny.

Naši vinaři přivážejí z Paříže 54 medailí

9. 3. 2019 06:25, Pro tisk

Moravští a čeští vinaři uspěli na první velké mezinárodní soutěži roku. Na 25. ročníku prestižní soutěže Vinalies Internationales, která se každoročně odehrává v Paříži, získali 23 zlatých a 31 s ...

Vína z Moravy, Vína z Čech