Menu
vino-a-jidlo

Pěna z moravského uzeného a šunky

Chuťovka k růžovému vínu

Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekávat. Podávaná je na řezu tmavého celozrnného pečiva a toto spojení je velice příjemné.

Logo - Pěna z moravského uzeného a šunky

Popis

Uzené maso a šunku pomeleme a vyšleháme společně s máslem a hořčicí. Dochutíme křenem, solí a pepřem.

Ingredience

  • 100 g moravské uzené
  • 100 g šunka
  • 100 g máslo
  • 20 g hořčice
  • 10 g křen
  • sůl
  • pepř
  • tmavý chléb

Doporučení k vínu

Rulandské modré rosé je do kombinace s touto tradiční jednohubkou velmi vhodné. V dochuti se spojují hladké ovocné tóny malin, višní s masitými jemně uzenými tóny do příjemné harmonie.

Vložil: -sn-

Podobné recepty

Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem
Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem je chuťově výrazný pokrm vhodný pro kombinaci s plnějšími a výraznějšími růžovými víny.

Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem
Chuťově vyvážená, ne příliš tučná pomazánka vhodná ke snoubení s růžovými víny.

Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem
Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.