Vína z Moravy, Vína z Čech

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento dezert získal Petr Hajný z Villa Richter Restaurants 1. místo.
Z mouky, mléka a másla si uděláme odpalované těsto. Po vychladnutí vmícháme vejce. Jednotlivé věnečky posypeme sekanými mandlemi. Věnečky plníme krémem ze smetany a mražených jahod, při plnění prokládáme čerstvými jahodami. Podáváme s jahodovým sorbetem.
Polosladké růžové víno s kompaktní vůní přezrálého zahradního ovoce. Vhodné je rosé s dominantní sladkostí, nižším alkoholem a dobrou kyselinkou, která dává vínu s vyšším zbytkovým cukrem svěží pitelnost. S dezertem se snoubí víno s jemnými krémovými tóny smetany. V dochuti hledejte tóny sladké kompotované jahody se šlehačkou. Z odrůd se zaměřte na Zweigeltrebe, Svatovavřinecké a Rulandské modré.
Vložil: -sn-
Krém podle babičky
Rodinný recept, zapsal a upravil M. Magni.
Flameri s černým rybízem
francouzský recept, zapsal a upravil M. Magni
Jahodová pěna s vanilkovým krémem, lesním ovocem a čerstvými jahodami
Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento dezert získala Vítězslava Bajčanová z restaurací Cohiba a U Bílé krávy 3. míst...
Na první mezinárodní soutěži tohoto roku vybojovali naši vinaři úctyhodných 48 medailí. Na Texas International Wine Competition 2019 získali v konkurenci vín z 12 zemí světa 6 velkých zlatých, 8 ...