Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Jahodová pěna s vanilkovým krémem, lesním ovocem a čerstvými jahodami

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tento dezert získala Vítězslava Bajčanová z restaurací Cohiba a U Bílé krávy 3. místo.

Logo - Jahodová pěna s vanilkovým krémem, lesním ovocem a čerstvými jahodami

Popis

Jahody rozmixujeme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou zchladlou želatinu. Nalijeme na dno formičky 1/3 hmoty a do zbytku přimícháme vyšlehanou šlehačku a doplníme do formičky. Uložíme do lednice.
Vanilkový krém: Z mléka, cukru, smetany, pudinkového prášku a zrnek vanilkového lusku uvaříme hustý krém, do kterého ve vodní lázni postupně zašleháme žloutky. Na talíři zdobíme lesním ovocem, jahodami a mátou.

Ingredience

  • 350 g jahod
  • 3 g želatiny
  • 250 ml šlehačky
  • 100 g lesního ovoce
  • 50 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 3 g máty
  • 1/3 vanilkového lusku

Doporučení k vínu

Dezert přímo volá po plném polosladkém růžovém víně s bohatou vůní jahod a výrazně ovocnou vůní letního ovoce zamíchaného do čerstvého jogurtu. Hledejte rosé s chutí, která kopíruje vůni a ve kterém si vychutnáte svěží tóny ovoce zabaleného do jemných a sametových tónů jogurtu. Zde není důležitá odrůda, ale zbytkový cukr, který by neměl překročit 25 g/l.

Vložil: -sn-