Menu
vino-a-jidlo

Salát s chřestem a mozzarellou

Logo - Salát s chřestem a mozzarellou

Popis

4 porce
Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

Salát
50 g sušených brusinek
50 ml růžového vína
2 mozzarelly (á 125 g)
4 hrsti listů špenátu
½ salátu lollo biondo
8–12 stonků zeleného chřestu
1 lžíce kuliček růžového pepře
olivový olej
sůl a čerstvě mletý pepř
med podle chuti

Pesto
2 hrsti pažitky
2 hrsti vlašských ořechů
8 lžic olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř

Doporučení k přípravě

Brusinky naložte do růžového vína, nejlépe několik hodin předem.
Na pesto rozmixujte pažitku, ořechy a olej, osolte a opepřete. Mozzarelly podélně rozkrojte a potřete pestem.

Tip sommeliera:

K danému pokrmu bych doporučil růžové víno z moravské odrůdy André nebo Frankovka, které mají svěží lehce kořenitou chuť doplněnou o brusinkovo-višňové tóny. André lze použít hlavně na přípravu pokrmu. Růžové André bych vybíral z Velkopavlovické podoblasti, kde se jí velmi daří, Frankovku pak z Mikulovské podoblasti. Z ročníků pak rok 2018 nebo 2017.

Naši vinaři uspěli v Texasu, přivážejí 48 medailí!

5. 2. 2019 11:54, Pro odborníky

Na první mezinárodní soutěži tohoto roku vybojovali naši vinaři úctyhodných 48 medailí. Na Texas International Wine Competition 2019 získali v konkurenci vín z 12 zemí světa 6 velkých zlatých, 8 ...

Vína z Moravy, Vína z Čech