Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Marnotratný králičí hřbet na grilu s hruškovou omáčkou

S králíkem můžete udělat ledacos – vložit ho na pekáči do trouby, osmažit v trojobalu, podávat se smetanovou omáčkou… Když se vám králíci přemnoží a už nebudete roupy vědět, co s nimi, vyzkoušejte si velmi moderní a zajímavou úpravu toho nejlepšího kousku masa z králičího hřbetu.

Logo - Marnotratný králičí hřbet na grilu s hruškovou omáčkou

Popis

Z horní části hřbetu opatrným řezem ostrého nože a následným tlakem prstů odstraníme hlavní blánu, dalšími dvěma řezy vyjmeme jemné válečky masa. Ze zbytku hřbetů si můžeme uvařit skvělý vývar. Válečky naložíme s čerstvým tymiánem, rozmarýnem a saturejkou do olivového oleje a necháme v chladu marinovat přes noc.
Hrušky nakrájíme na osminy a na 48 hod naložíme do brandy. Nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpustíme máslo, na něm opečeme hrušky, přidáme hrušková povidla a zastříkneme brandy. Prohřejeme, podusíme. Na závěr zjemníme zakysanou smetanou.
Cukety a lilky nakrájíme na centimetrové plátky, pokapeme olivovým olejem, okořeníme hrubě mletým kořením aglio peperocini (česnekovo-papriková směs) a grilujeme. Na druhé části grilu připravujeme králičí válečky. Podáváme na listech salátu s grilovanou zeleninou a omáčkou.

Ingredience

  • 4 králičí hřbety
  • 4 hrušky
  • 2 cukety
  • 2 lilky
  • 1 salát Lolo
  • hrušková povidla
  • máslo
  • čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn, saturejka
  • 1 dcl zakysané smetany
  • 1 ½ dcl brandy
  • olivový olej
  • aglio peperocini
  • Vegeta

Doporučení k vínu

Vybrané víno musí být dostatečně pevné a plné. Vyzkoušet můžete Ryzlink vlašský s aroma zralé hrušky či hruškových povidel. Zajímavou kombinací je i vyzrálé André s ovocnými až animálními projevy.

Zdroj: Třetí kniha o kráse snoubení vín a pokrmů, autoři: Luboš Bárta a Branko Černý, vydavatel © Geronimo Collection, s.r.o. Možnost objednání knihy ZDE

Vložil: -sn-

Další obrázky receptu

Další skvělý zahraniční úspěch pro naše vinaře - tenkrát v USA!

19. 3. 2017 07:25, Pro tisk

Ještě doznívá aplaus ze senzace na Vinalies a už je tu další světový úspěch našich vín! Vítěz kategorie, dvě velké zlaté medaile, 8 zlatých, 21 stříbrných a 30 broznových medailí na Great America ...

Vína z Moravy, Vína z Čech