Menu
vino-a-jidlo

Meloun se sušenou šunkou a růžovým vínem

Logo - Meloun se sušenou šunkou a růžovým vínem

Popis

4 porce
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

500 g vodního melounu
8 plátků sušené šunky (prosciutto, schwarzwaldská...)
2 hrsti malin
2 hrsti rukoly
1 lžíce balzamikové redukce nebo balzamikového octa
200 ml růžového vína

Doporučení k přípravě:

Z melounu vykrájejte kuličky, ideálně malou lžičkou nebo speciálním tvořítkem. Dužinu můžete také nakrájet na kostky. Meloun rozdělte do čtyř misek.
K melounu přidejte plátky šunky, maliny a rukolu, zakápněte balzamikem a na závěr zalijte růžovým vínem.

Tip sommeliera:

Ideální je vybrat odrůdu, která doplní jednotlivé chutě daného pokrmu. Vybral bych pro tuto příležitost růžové víno s lehkým zbytkem cukru, které leželo po nějaký čas v sudech. Vybíral bych ze Slovácké podoblasti, ideálně loňský ročník a odrůdu, které se zde velmi dobře daří, a to Merlot.

Naši vinaři uspěli v Texasu, přivážejí 48 medailí!

5. 2. 2019 11:54, Pro odborníky

Na první mezinárodní soutěži tohoto roku vybojovali naši vinaři úctyhodných 48 medailí. Na Texas International Wine Competition 2019 získali v konkurenci vín z 12 zemí světa 6 velkých zlatých, 8 ...

Vína z Moravy, Vína z Čech