Menu
vino-a-jidlo

Lehký dezert s jahodami

Logo - Lehký dezert s jahodami

Popis

2 porce
Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

100 g jahodové dřeni
200 g lehkého jogurtu bez příchuti
2 celé jahody
Snítka máty peprné

Postup přípravy:

Jahodovou dřeň vyndejte z mrazicího boxu a nechte 10 minut při pokojové teplotě, aby lehce povolila.
Odstopkujte jahody, nařežte je na plátky 1 mm silné.
Na dno do připravených koktejlových sklenek vložte jahodovou dřeň.
Jahodovou dřeň ve sklence překryjte jogurtem.
Na jogurt položte jahodové plátky.
Ozdobte třemi lístky čerstvé máty.

Tip sommeliera:

Ke sladkému dezertu bych vybral růžové víno se zbytkovým cukrem buď polosladké, nebo sladké. Vzhledem ke složení ingrediencí spíše mladé víno z ročníku 2018 a z odrůd buď Svatovavřinecké nebo Zweigeltrebe, které v sobě kombinují ovocnost a s lehkým jogurtovým závěrem.

Naši vinaři uspěli v Texasu, přivážejí 48 medailí!

5. 2. 2019 11:54, Pro odborníky

Na první mezinárodní soutěži tohoto roku vybojovali naši vinaři úctyhodných 48 medailí. Na Texas International Wine Competition 2019 získali v konkurenci vín z 12 zemí světa 6 velkých zlatých, 8 ...

Vína z Moravy, Vína z Čech