Menu
vino-a-jidlo

Flameri s černým rybízem

francouzský recept, zapsal a upravil M. Magni

Logo - Flameri s černým rybízem

Popis

V hrnci přivedeme do varu vodu s vínem, za stálého míchání do něj pomalu vsypeme krupici a necháme ji na mírném ohni 20 minut bublat pod pokličkou. Mezitím ušleháme cukr s celým vejcem a vmícháme vše spolu se sněhem z bílků do vychladlé krupice. Bábovkovou formu dobře vymažeme máslem a do ¾ ji naplníme krupicovou směsí. Pečeme v troubě zvolna pod poklicí ve vodní lázni asi 45 minut, pak ji vyndáme a necháme vychladnout. Rybíz prolisujeme nebo rozmixujeme, smícháme s cukrem a uchováme v chladu. Vychladlé flameri vyklopíme na plochou mísu a polijeme rybízovým pyré, ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty peprné.

Ingredience

  • 125 g krupice
  • 125 g cukru
  • 5 dl vody
  • 2,5 dl bílého polosuchého vína
  • 1 vejce
  • 2 bílky
  • máslo na vymazání formy
  • na polevu:
  • 250 g černého rybízu
  • 80 g cukru

Doporučení k vínu

Podáváme s tím samým bílým vínem, které jsme použili při přípravě, doporučuji dobře temperovanou Malverinu, výbornou a prověřenou volbou je také některé z tuzemských fortifikovaných vín portského typu.

Recept byl publikován v knížce Milana Magni Sto receptů pro vinaře (a nejen pro ně)
© Milan Magni, 2006

Vložil: -sn-

Podobné recepty

Krém podle babičky
Rodinný recept, zapsal a upravil M. Magni.

Naši vinaři uspěli v Texasu, přivážejí 48 medailí!

5. 2. 2019 11:54, Pro odborníky

Na první mezinárodní soutěži tohoto roku vybojovali naši vinaři úctyhodných 48 medailí. Na Texas International Wine Competition 2019 získali v konkurenci vín z 12 zemí světa 6 velkých zlatých, 8 ...

Vína z Moravy, Vína z Čech