Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Víno a jídlo

Slaná majonézová bábovka

Před řadou let, kdy se u nás začalo volněji dýchat a výrobci zjistili, že zákazníka je třeba vtáhnou...

Pohár podle prababičky

Z gastronomie se pomalu a jistě stává nejpopulárnější národní hobby; vypadá to, že vaření jako odpoč...

Vinařův zeleninový nákyp s houbami

Kdo to nezažil – nečekaně a neohlášeně se objeví návštěva a jaksi samo sebou se očekává, že se na st...

Podzimní sýrový salát s burčákem

"Co s burčákem, dá se nějak použít při přípravě pokrmů? Nebo je předurčen pouze k sezonní konzumaci ...

Rissoto s pečenými tomaty a parmskou šunkou, krém ze smetany a parmazánu

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2013

Hlavní jídlo k růžovému vínu

Vanilková pěna s bílou čokoládou, domácí sorbet z černého rybízu

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2013

Dezert k růžovému vínu

Bažantí stehna na selský způsob (Faisan de fermier)

Bažantů bývalo kolem Strassburgu habaděj a tak si je tamní sedláci čas od času dopřávali. Bažant je ...

Srnčí hřbet po staročesku

Ve svých receptech se snažím nacházet nové postupy, vytvářet nové kombinace a spojení čerpat i ze zá...

Pečený jehněčí hřbet, kapustová palačinka a křenová omáčka s kroketou z jehněčí kýty

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Humrová galantina s palmovým srdíčkem a fenyklovou omáčkou

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Vepřová panenka s kořenovou zeleninou a celerovým pyré

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Jahodový mousse s pistáciovou omáčkou a jogurtovou zmrzlinou

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Telecí karé s telecím jazykem, bramborami, pečeným chřestem a cibulkou

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Vajíčková jarní studená polévka

Na jaře už svítí sluníčko, začíná být teplo, tak proč se neosvěžit studenou polévkou…? Navíc tělu ch...

Karamelová panenka na smetaně

Určitě se mnou budete souhlasit, že svíčková nebo jiná pečeně na smetaně je, pokud se vaří poctivě, ...

Husa na červeném víně

recept ze Sommeliera Svatomartinských vín, vydal Vinařský fond 2011

Recept dle šéfkuchaře restaurace U Johana ve Zlíně.

Kachní prsa s ananasovým chutney

Již dlouhá léta mě pozitivně ovlivňuje indická kuchyně, ke které se časem přidala thajská a nakonec ...

Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem

Chuťovka k růžovému vínu

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.

Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem

Chuťovka k růžovému vínu

Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem je chuťově výrazný pokrm vhodný pro kombinaci s plnějším...

Velikonoční závin

Tentokrát nikoliv sladký, nýbrž slaný. Recept sice vznikl na objednávku jednoho ze známých deníků, k...

Husa nejen Svatomartinská

Jak praví klasik: „Když je nejhůř, i husa se sní“. Husa určitě patří mezi nejznámější české a hlavně...

Svatomartinská husa pečená na česneku a zázvoru

recept ze Sommeliera Svatomartinských vín, vydal Vinařský fond 2010

Svatomartinské je mladé víno, které má lehkou barvu a svěží chuť. Hodí se k široké škále pokrmů, hla...

Jahodový věneček s mandlemi a jahodovým sorbetem

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Jahodová pěna s vanilkovým krémem, lesním ovocem a čerstvými jahodami

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Pečený mořský vlk, celerový krém, koprový mousse a marinovaný salát

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Rolka ze pstruha na šalotkovém svítku s pažitkovou pěnou, lososovým moussem, ředkvičkovým carpacciem a ravioly z červené řepy

recept z kuchařky RŮŽOVÉ.CZ 2010

Recept pochází z kuchařky obsahující recepty k vítězným pokrmům ze soutěže Růžově prostřeno. Za tent...

Rýžový nákyp, jaký ve školní jídelně nebyl

Pojem rýžový nákyp v mnoha z nás vyvolává vzpomínku na školní jídelny, kde se podávala kostka sražen...

Vánoční Černý Kuba

Dříve nebývala štědrovečerní večeře jako dnes. Jedlo se skromně. Tuto dobu si můžete připomenout vyz...

Pečená martinská husa

recept z kuchařky Svatomartinské 2009

Husy končí na pekáči za to, že kejháním vyzradily svatého Martina. Ten se ze skromnosti ukrýval ve c...

Bramborový štrúdl

recept z kuchařky Svatomartinské 2009

Na závěr vegetačního období si pro nás příroda schovává opravdovou bombu – hlávkové zelí. Je plné vi...

Kuřecí kostky s ořechovo-granátovou zavařeninou

recept z kuchařky Svatomartinské 2009

Jádra vlašských ořechů připomínají lidský mozek. A právě jemu prospěšné nenasycené mastné kyseliny o...

Losos s celerovým pyré

recept z kuchařky Svatomartinské 2009

Celer můžete použít jako zeleninu, koření nebo lék. Lidé se dělí na dvě skupiny: ty, kteří ho milují...

Kotletky s jablkovým čatní

recept z kuchařky Svatomartinské 2009

Jablka při správném uskladnění vydrží čerstvá celou zimu, přesto je proměňujeme v mnoho dalších podo...

Švestkový koláč

recept z kuchařky Svatomartinské 2009

Naše babičky sušívaly švestky na zimu, dědové pálili slivovici, taky na zimu. Švestkám patří v české...

Hrušky s rokfórem

Nejen v období sklizně hrušek můžete vyzkoušet recept na jejich úpravu, který vám zabere asi 15 minu...

Marnotratný králičí hřbet na grilu s hruškovou omáčkou

S králíkem můžete udělat ledacos – vložit ho na pekáči do trouby, osmažit v trojobalu, podávat se sm...

Flameri s černým rybízem

francouzský recept, zapsal a upravil M. Magni

Kančí choucroute

Tradiční francouzský recept, upravil M. Magni. Choucrout (čti šukrut) = doslova zelízelí, z francouz...

Roquefortové toasty

Autorský recept M. Magni.

Krůtí stehno na víně

"Recept mám od maminky. Vždy jím překvapuje, zejména milovníky vína. Maso se výborně s vínem a zelen...

Krém podle babičky

Rodinný recept, zapsal a upravil M. Magni.

Marinovaný grilovaný filet z lososa na salátovém lůžku a vinném chřestu

Losos patří mezi velmi oblíbené ryby na našich talířích. Současně je i jednou z ryb, které se skvěle...

Kuřecí steak v ořechovo-medové krustě s cuketovo-sýrovými plackami

Tentokrát vystačíme výhradně s domácími surovinami. Ukážeme si, že i z nich lze uvařit méně obvyklé ...

Hovězí steak s pestem na salátu z cuket

Někdy přijde den, kdy máme diety dost a na kuře ani pomyšlení. Ideální je, když vás tyto chutě přepa...

Pečená husa

Svatomartinské červené a pečená husa

Málokterá enogastronomická specialita má tak pevné místo v kuchyni národů střední Evropy jako pečená...

Svatomartinské ročníku 2019 ochutnáme už v pátek 8. listopadu a bude kvalitnější

3. 6. 2019 13:08, Pro veřejnost

Vinařský fond, majitel ochranné známky Svatomartinské, rozhodl pro letošní rok o dvou změnách v jejím používání: Pro možnost používat známku Svatomartinské budou muset vína ročníku 2019 získat p ...

Vína z Moravy, Vína z Čech