Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

vino-a-jidlo

Víno a jídlo

Kohout na víně

Hit francouzské kuchyně, plný chuti po červeném víně, bylinkách a kořenové zelenině

Nadívaná kachna na švestkách

Pro víc než čtyřčlennou rodinu by mohla být jedna kachna málo – když ji ale vykostíte a nap...

Hovězí po burgundsku

„Hovězí po burgundsku je klasika všech klasik. Pokud ho z vás ještě někdo neumí, má nejvyšší čas to ...

Ferdinand alias zajíc na víně

Místo zajíce můžete koupit hovězí maso. Obzvlášť svíčková nakrájená na centimetrové plátky je v této...

Dušené hovězí po italsku

Díky kolagenovým vrstvám a krátkým svalovým vláknům mezi nimi se kližka při správné přípravě doslova...

Jelení ragú s ostružinami

Vyzkoušejte neotřelou kombinaci jeleního masa, navinulé vinné omáčky a sladkokyselých ostružin. Nemá...

Divoká kachna plněná hroznovým vínem

Hroznem plněné kachny jsou šťavnaté a křehké. A o vinnou šťávu se poperete.

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Tohle čatní vás díky zázvoru pěkně zahřeje a při vaření vám provoní celou domácnost. J...

Dušený králík

Maltu si zamilujete během chvilky! Není snad na zemi místo, kde by se na tak malé ploše setkalo dobr...

Hrušky v červeném víně

Velkou výhodou tohoto receptu je minimum špinavého nádobí – hrušky se nemusejí loupat, takže vám bud...

Sangria s červeným vínem a ciderem

Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, v...

Zajíc načerno

„Zajíc načerno je prostě klasika,“ tvrdí špičkový šéfkuchař Roman Paulus. Tento pokrm mají v restaur...

Srnčí s perníkovou omáčkou

Česká kuchyně je výborná a rafinovaná, takže se může směle srovnávat se světem! Tvrdí to šéfkuchař J...

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Tohle jídlo od Richarda Fuchse ochutnala šéfredaktorka Marie v restauraci CottoCrudo v hotelu Four S...

Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky

Svatomartinskou husu podávejte s bramborovými knedlíčky a brusinkovým zelím.

Křepelky dušené na cibuli se šafránem a cizrnou

Senzační a jednoduchá úprava, ve které se jemné maso skvěle uplatní. Díky exotickému koření a cizrně...

Zajíc načerno

„Zajíc načerno je prostě klasika,“ tvrdí špičkový šéfkuchař Roman Paulus. Tento pokrm mají v restaur...

Domácí závin z kynutého listového těsta

V každém dílu knihy Snoubení prozradíme nějaký rodinný recept, který se beze změny dědí po generace,...

Chřestový krém s podmáslím a domácími krutony

Květen je sezonou chřestu a u nás také již tradičně svátkem rosé. Předkládáme jeden z pokrmů se snad...

Marinovaný chřest se šunkou

Naši předkové v minulém století podávali chřest pouze uvařený, posypaný muškátovým květem a lehce na...

Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem

Chuťovka k růžovému vínu

Chuťově vyvážená, ne příliš tučná pomazánka vhodná ke snoubení s růžovými víny.

Pěna z moravského uzeného a šunky

Chuťovka k růžovému vínu

Pěna z moravského uzeného a šunky je příjemně vyvážená a nedominuje slanost, která by se dala očekáv...

Smažená kroketa z kozího sýra v kukuřičné krustě

Chuťovka k růžovému vínu

Smažená kroketa z kozího sýra v kukuřičné krustě je velmi zajímavá a spojení svěžesti kozího sýra a ...

Mini-Burger po moravsku

Chuťovka k růžovému vínu

Malá bulka se sezamovým semínkem a hovězím hamburgerem osvěžená salátem, okurkou a rajčetem chutná ...

Jogurtovo-smetanová „Panna cotta“ s jahodovým želé

Jogurtovo-smetanová Panna cotta s jahodovým želé je velmi noblesní dezert.

Další skvělý zahraniční úspěch pro naše vinaře - tenkrát v USA!

19. 3. 2017 07:25, Pro tisk

Ještě doznívá aplaus ze senzace na Vinalies a už je tu další světový úspěch našich vín! Vítěz kategorie, dvě velké zlaté medaile, 8 zlatých, 21 stříbrných a 30 broznových medailí na Great America ...

Vína z Moravy, Vína z Čech