Menu
akce a novinky

Vyšla nová kuchařka Víno ve sklence a na talíři

21. 11. 2019 11:11

Knižní novinka je určena především těm, kteří se vína nejen rádi napijí, ale chtějí se o něm také něco dozvědět, a především se nebojí pustit si víno do kuchyně. 

Unikátní vinná kuchařka přináší 76 receptů na pokrmy s vínem a k vínu na každodenní vaření, rodinné sešlosti, romantickou večeři, party pro přátele i snídani do postele. Receptovou část zkušená autorka Kristina Šemberová přehledně rozdělila do osmi kapitol podle chodů a nabízí i pokrmy ke grilu. K jednotlivým receptům doporučuje ideální víno Tomáš Brůha, jeden z nejlepších someliérů u nás, takže si i doma můžete připravit zážitek jako v luxusní restauraci.

V úvodu knihy se čtenář dozví, jaký druh vína se hodí k připravovanému menu, jak víno správně degustovat a „číst“, skladovat, aby bylo možné si jej náležitě vychutnat, až přijde ten správný čas, nebo jak ho dobře servírovat. Kniha navíc obsahuje i kapitoly o historii vína, jeho výrobě, vinařských oblastech na Moravě a v Čechách či popis jednotlivých odrůd.

Kniha vznikla s podporou Vinařského fondu.

240 stran, doporučená prodejní cena 395 Kč, www.vinnakucharka.cz

 

Zavřít
Zavřít