Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

akce a novinky

Přidat akci Přidat akci

Tato akce již skončila.

Degustace vín vinařství Ing. Vlastislava Klobásy z Nikolčic

Vína a vinařství nám představí osobně Ing. Vlastislav Klobása

Probíhá od: 25. 10. 2016
Probíhá do: 25. 10. 2016
Město: Brno
Místo: Castellana trattoria, Novobranská 4
Typ akce: Degustace a ochutnávky

Degustace se koná od 19.00 do 22.00 hod. Cena degustace je 250 Kč. Počet míst je omezen, omezen i počet míst na sezení. Místa je nutno závazně rezervovat na tel. 732 352 889 či na e-mailu semeradb@seznam.cz.

Malé exkluzivní rodinné vinařství Ing. Vlastislava Klobásy vzniklo kolem roku 2000 postupným přerodem z koníčku do podnikatelské činnosti. Vinař sice nepřevzal pomyslné rodinné vinařské žezlo, ale láskou k půdě a přírodě navázal na odkaz předků a selských rodinných tradic. Základem prestiže vinařství je dvouhektarová vinice v nikolčické trati Neuperk. Vhodně vybraný pozemek v nadmořské výšce přibližně 350 metrů nad mořem s jihozápadní orientací se sprašovou půdou s vysokým obsahem vápníku má unikátní mikroklima. Z kotle od hustopečských rybníků proudí teplý vzduch přes vinohrad a vyhřívá hrozny na révových keřích do kvalit vysokých přívlastků. Sklepní hospodářství přestěhoval Vlastislav Klobása v roce 2012 z Mikulovska do Nikolčic do vinařského dvora, který postupně rekonstruuje. Ručně sbírané hrozny jsou šetrně zpracovány, lisovány, kvašeny a školeny tak, aby vlastnosti vína dali vyniknout vyjímečnému terroáru vinice.
Při výrobě vína aplikuje zdravou míru selskosti a dodržuje neměnná pravidla – například u modrých hroznů riskuje co možná nejpozdější sklizeň a červená vína tak mají pouze přívlastek výběr z hroznů. Pokud výchozí surovina tuto kvalitu nesplňuje například z důvodu slabšího ročníku a nevhodného počasí, vznikají rosé „pouze“ jako pozdní sběr. Tento princip je odpovědí sklepmistra na všeobecné pochybnosti o moravských červených vínech. Další technologie odpovídají představám o moderním vinařském maloprovozu – experimenty s vlastními kvasinkami, chlazení bílých moštů, nerezové tanky a barikové sudy.
Cílem vinařství je produkce vysoce jakostního a zároveň originálního vína vytvářející autentickou chuťovou linii. Proto neváhejte a přijďte tato vína posoudit.

Kontakty

Telefon:

732352889

E-mail:

semeradb@seznam.cz

WWW stránka:

Kontaktní osoba:

Ing. Bohumil Semerád

Fotogalerie

K danému objektu nejsou zatím umístěny žádné fotografie.

Poslat požadavky na editaci

P Ú S Č P S N
 123Degustace Hořického vinného klubu4Degustace Hořického vinného klubu5Degustace Hořického vinného klubu6
Degustace Hořického vinného klubu7Degustace Hořického vinného klubu8Řízená degustace Vinařství Trávníček & Kořínek9Řízená degustace Vinařství Trávníček & Kořínek10Tříkrálový košt mladých vín IV. Vinařský ples HruškySnoubení vína & sýrů11Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína12Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína13
Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína14Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína15Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína16RegFoodFestTurné Krále vín Brno17RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U Kapličky18RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U KapličkyZimní otevřené sklepy a kopání pískuKrálovský košt HustopečeXI. Vinařský krojový ples v Moutnicích19RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U Kapličky20
Minimalizace síry ve víně21Vinohradnické školení pro malopěstitele22Vinohradnické školení pro malopěstitele23Vinohradnické školení pro malopěstitele24Degustace na litoměřickém hraděPles vinařů a přátel vína Hustopeče25Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 26Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 27
Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 28Těšínská karafa29Kurz Základy vinařstvíŘízená degustace Vinařství Pod Kumstátem30Kurz Základy vinařství31   

Naši vinaři získali vloni ve světě více než 900 medailí!

4. 1. 2019 08:55, Pro veřejnost

Rok 2018 se stal historicky nejúspěšnějším medailovým rokem a opět potvrdil neustále rostoucí kvalitu moravských a českých vín. Z mezinárodních soutěží si naši vinaři odvezli celkem 909 medailí, což j ...

Vína z Moravy, Vína z Čech