Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

akce a novinky

Přidat akci Přidat akci

Tato akce již skončila.

Kurz Základy sommelierství

Probíhá od: 17. 9. 2015
Probíhá do: 18. 9. 2015
Město: Brno
Místo: Mendelova univerzita v Brně
Typ akce: Kurzy a přednášky

Dvoudenní kurz je určen pro veřejnost, milovníky vína a ty, kteří se chtějí naučit, jak správně víno vybírat, degustovat a podávat. 1. den teorie a praxe na MENDELU v Brně, 2. den návštěva Salonu vín ve Valticích. Cena 2 900 Kč.

Obsah kurzu
- poznání zásad při podávání vína, jeho příprava před podáváním
- parametry servisu na degustace
- snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín
- historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii
- vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín
- praktické ukázky servírování a degustace vína (jednotlivých druhů)

Rozsah kurzu
1. den - teoretická + praktická výuka v areálu Mendelovy univerzity v Brně, 8 vyuč.hodin.
2. den - návštěva Národního salonu vín ve Valticích: program A1 - volná degustace

Termín kurzu: 17. a 18. 9. 2015 (čtv, pát)

Cena kurzu: 2 900 Kč (kurz osvobozen od DPH), možnost dárkového poukazu.

Kontakty

Telefon:

545135218

E-mail:

sobova@mendelu.cz

WWW stránka:

www.icv.mendelu.cz/26071n-zaklady-sommelierstvi

Kontaktní osoba:

Institut celoživotního vzdělávání, Mendelova univerzita v Brně

Fotogalerie

K danému objektu nejsou zatím umístěny žádné fotografie.

Poslat požadavky na editaci

P Ú S Č P S N
 123Degustace Hořického vinného klubu4Degustace Hořického vinného klubu5Degustace Hořického vinného klubu6
Degustace Hořického vinného klubu7Degustace Hořického vinného klubu8Řízená degustace Vinařství Trávníček & Kořínek9Řízená degustace Vinařství Trávníček & Kořínek10Tříkrálový košt mladých vín IV. Vinařský ples HruškySnoubení vína & sýrů11Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína12Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína13
Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína14Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína15Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína16RegFoodFestTurné Krále vín Brno17RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U Kapličky18RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U KapličkyZimní otevřené sklepy a kopání pískuKrálovský košt HustopečeXI. Vinařský krojový ples v Moutnicích19RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U Kapličky20
Minimalizace síry ve víně21Vinohradnické školení pro malopěstitele22Vinohradnické školení pro malopěstitele23Vinohradnické školení pro malopěstitele24Degustace na litoměřickém hraděPles vinařů a přátel vína Hustopeče25Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 26Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 27
Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 28Těšínská karafa29Kurz Základy vinařstvíŘízená degustace Vinařství Pod Kumstátem30Kurz Základy vinařství31   

Naši vinaři získali vloni ve světě více než 900 medailí!

4. 1. 2019 08:55, Pro veřejnost

Rok 2018 se stal historicky nejúspěšnějším medailovým rokem a opět potvrdil neustále rostoucí kvalitu moravských a českých vín. Z mezinárodních soutěží si naši vinaři odvezli celkem 909 medailí, což j ...

Vína z Moravy, Vína z Čech