Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

akce a novinky

Přidat akci Přidat akci

Tato akce již skončila.

Francouzské sýry a delikatesy ve snoubení vín z Velkých Bílovic

Odborná řízená degustace francouzských sýrů a vín z Velkých Bílovic a Pultová degustace francouzských sýrů a delikates a vín z Velkých Bílovic

Probíhá od: 14. 12. 2012
Probíhá do: 14. 12. 2012
Město: Velké Bílovice
Místo: Vinařský dům Skoupil
Typ akce: Degustace a ochutnávky

14:00 - 17:00 - Odborná řízená degustace: Vznik sýrů, k jakému vínu se sýry ne/hodí a proč, obeznámení s regionální známkou původu... 19:00 - 21:00 - Pultová degustace: Francouzské sýry, sušené klobásky z vepřového masa, sušená šunka bayonne reserva, masové teriny a paštiky...

14:00 - 17:00 - Odborná řízená degustace francouzských sýrů a vín z Velkých Bílovic Francouzské sýry Vznik sýrů, k jakému vínu se sýry ne/hodí a proč, obeznámení s regionální známkou původu a s místem vzniku a jeho tradicí, ukázka senzorického rozdílu mezi farmářskými a komerčními sýry... Filip Rychlý - gurmet poradce Milan Bartošík - Domaine Hugo max. počet účastníků: 20 cena: 1500 Kč --------------------------------- 19:00 - 21:00 - Pultová degustace francouzských sýrů a delikates a vín z Velkých Bílovic Francouzské sýry Sušené klobásky z vepřového masa, sušená šunka bayonne reserva (12 měsíců vyzrálá), masové teriny a paštiky, hořčice pommery a dijon, olivy a olivový olej z Provence max. počet účastníků: 50 cena: 750 Kč --------------------------------- Zvýhodněná cena na obě části akce: 2000 Kč! Všechny speciality budou na prodej za akční ceny! ========= Francouzské sýry - Brillat Savarin – měkký smetanový sýr s ovocným nádechem a jemnou aciditou. - Brie de Meaux – sýr korunovaný na krále sýrů na Vídeňském kongresu v roce 1815. Měkký sýr z nepasterizovaného kravského mléka s bílou plísní na povrchu. - Tome des Bauges – polotvrdý sýr s přírodní kůrou. Nepasterizované mléko montbeliardského skotu ze Savojska. Vůně zemitá s nádechem horských bylinek. Chuť pikantní, intenzívní. - Comté – tvrdý horský sýr z nepasterizovanéh kravského mléka. Bochník váží 40 kilo a vyrábí se z 500 litrů mléka. - Reblochon – měkký sýr s přírodní kůrou ze Savojska. Zraje patnáct dní během nichž se jeho kůra zbarví do oranžova a chuž dostane jemný smetanovo - oříškový nádech. - Munster – sýr z omývanou kůrou z Alsaska. Původně mnišský sýr omývaný při zrání solným roztokem a pálenkou z vína. Sylvaner! - Saint Maure de Touraine – kozí sýr z oblasti kolem řeky Loire ve střední Francii. Válec sýra je protnut stéblem a před zráním se obaluje popelem z vinné révy. - Roquefort – ovčí sýr s modrou plísní z jihozápadní Francie.

Kontakty

Telefon:

775 593 698

E-mail:

portal@velke-bilovice.cz

WWW stránka:

www.velke-bilovice.cz

Kontaktní osoba:

Milan Bartošík

Fotogalerie

Zavřít

Stáhněte si

logo.png

Poslat požadavky na editaci

P Ú S Č P S N
 123Degustace Hořického vinného klubu4Degustace Hořického vinného klubu5Degustace Hořického vinného klubu6
Degustace Hořického vinného klubu7Degustace Hořického vinného klubu8Řízená degustace Vinařství Trávníček & Kořínek9Řízená degustace Vinařství Trávníček & Kořínek10Tříkrálový košt mladých vín IV. Vinařský ples HruškySnoubení vína & sýrů11Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína12Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína13
Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína14Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína15Tříkrálový košt mladých vín Základy sommelierství, vína a vinařství ČRÚvod do degustace vína16RegFoodFestTurné Krále vín Brno17RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U Kapličky18RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U KapličkyZimní otevřené sklepy a kopání pískuKrálovský košt HustopečeXI. Vinařský krojový ples v Moutnicích19RegFoodFestFrancouzské speciality s vybranými víny ve Vinařství U Kapličky20
Minimalizace síry ve víně21Vinohradnické školení pro malopěstitele22Vinohradnické školení pro malopěstitele23Vinohradnické školení pro malopěstitele24Degustace na litoměřickém hraděPles vinařů a přátel vína Hustopeče25Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 26Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 27
Základy sommelierství, vína a vinařství ČRZimní košt vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vilyVinařská zimní procházka 28Těšínská karafa29Kurz Základy vinařstvíŘízená degustace Vinařství Pod Kumstátem30Kurz Základy vinařství31   

Naši vinaři získali vloni ve světě více než 900 medailí!

4. 1. 2019 08:55, Pro veřejnost

Rok 2018 se stal historicky nejúspěšnějším medailovým rokem a opět potvrdil neustále rostoucí kvalitu moravských a českých vín. Z mezinárodních soutěží si naši vinaři odvezli celkem 909 medailí, což j ...

Vína z Moravy, Vína z Čech