Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

akce a novinky

Nabídka vinařům k účasti na veletrhu Slow Food Sttudgart 2.-5.dubna 2009

10. 2. 2009 11:28

Vážení vinaři, předáváme vám pozvánku na účasti na veletrhu Slow Food Sttudgart.

------
Vážení,

dovolte představit Vám unikátní veletrh Slow Food - trh dobrých chutí, jehož třetí ročník se bude na stuttgartském výstavišti od 2. do 5. dubna 2009 snažit trumfnout letošní rekordní výsledky.
Myšlenka „Slow Food“, která je pojmem již ve stovce zemí, obchází svět. Dobré jídlo se opět ujímá své role. Potraviny nejasného původu vzbuzují nedůvěru, lidé chtějí znát původ a složení toho, co mají talíři. Hledají důvěryhodné producenty a potravinářské manufaktury z vlastního regionu.
„Slow“ zastupuje vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu. Jde o to najít si v průběhu dne potřebný čas na jídlo a pití. Filozofii Slow Food prezentují tři slova: „Dobrý, čistý a fair.“ To, co jíme a pijeme, by mělo být ze surovin dobré kvality, vyrobeno čistě – bez přidaných látek a zároveň by zemědělec i zpracovatel měli za svůj produkt obdržet férovou cenu. Nad tím vším stojí „udržitelnost“ – vyžadující ještě více než „eko“ nebo „bio“ - důsledně dbající na to, aby i budoucím generacím zůstalo přirozené životní prostředí se všemi zdroji pro zdravou, chutnou stravu.
Slow Food ale rovněž znamená návrat k dobré tradici stravování spojené s regionálními specialitami. Koncept oživuje příjemné vzpomínky z dětství na aromatická rajčata ze zahrádky, kotlety, které ještě chutnaly po vepřovém či na chleba vonící po kvasnicích a obilí.
V první řadě jde o to upřednostňovat produkty regionální a produkty potýkající se s existenčními problémy, dále podporovat tradiční výrobní procesy a dbát na kvalitu. K tomu také patří odmítání emulgátorů a umělého aroma a omezení přídavných látek na nejnutnější minimum. Slow Food je aktuálním trendem, který má budoucnost ještě před sebou.
Veletrh Slow Food Sttudgart je tržiště nápadů doplněné kongresy a chuťovými prožitky - neboť Slow Food v sobě zahrnuje rovněž pohostinnost. Slow Food je tu pro zdravé potraviny vyráběné na principu udržitelného rozvoje, pro regionální produkty a především pro požitek. Symbol Slow Foodu – šnek – představující zpomalení, pečlivost a vědomí požitek zastřešuje v Německu 600 producentů a gastronomů a 8 000 členů ze všech hospodářských oblastí a napříč politickým spektrem. Ke konceptu Slow Food se hlásí prominentní politici, umělci, vinaři, lidé z médií, gastronomové i kuchaři.
Poté co se premiéra veletrhu Slow Food Sttudgart v červnu 2007 setkala s obrovským úspěchem, druhý ročník trhal rekordy. Veletrh Slow Food, který se uskutečnil v dubnu 2008 na novém výstavišti ve Stuttgartu, předčil všechna očekávání a zájem o něj překvapil i optimisty. Slow Food měl sice společnou vstupenku s dalšími, paralelně se konajícími veletrhy, ale žádný ze 71 000 platících návštěvníků si nenechal halu věnovanou kvalitním potravinovým produktům a požitkům s nimi spojenými ujít. Někteří z 300 vystavovatelů byli vyprodáni hned během prvního dne a museli zboží doobjednávat. Prezentovali zde mimo jiné chléb a obilné produkty, mléčné výrobky, sýry, ovoce a zeleninu, ryby, šunku a uzenářské výrobky, oleje, lahůdky, octy, bylinky, čokolády, zavařeniny, zmrzliny a nápoje všech druhů. K výjimečné atmosféře přispěla dlouhá tabule napříč výstavní halou symbolizující společné stolování.

Česko – německá obchodní a průmyslová komora a občanské sdružení Slow Food Prague, Vám nabízí možnost prezentace Vaší firmy na společném českém stánku – až 100 m2 výstavní plochy. Vaše prezentační plocha s elektrickou přípojkou, stolem, ubrusem a skládací židlí Vás přijde jen na 25 000 Kč při celkovém počtu 10 vystavovatelů. V ceně je započteno i postavení stánku a jeho reklamní označení, prezentace Vaší firmy a vašich výrobků ve společném reklamním materiálu, prostor pro obchodní jednání s obsluhou a základní občerstvením. Využijte jedinečnou příležitost a představte své speciality tomu nejrenomovanějšímu mezinárodnímu publiku, které dokáže ocenit jejich výjimečnost. Veškeré vystavované výrobky lze na výstavě prodávat.
Pro vystavovatele z ČR je velkou konkurenční výhodou, že budou jediní ze zemí bývalého východního bloku.
Další informace k veletrhu naleznete na www.slowfood-messe.de. V případě dotazů se obracejte na Česko – německou obchodní a průmyslovou komoru (oddělení veletrhů), oficiální zastoupení stuttgartské veletržní společnosti v České republice a občanské sdružení Slow Food Prague.

S přátelským pozdravem


Lenka Výborná
ČNOPK
Oficiální zastoupení Messe Stuttgart GmbH v ČR
Václavské nám. 40, 110 00 Praha 1
E-Mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Tel.: + 420 221 490 345


Eva Jelínková
Slow Food Prague
Pasteurova 6, 142 00 Praha 4
info @slowfood.cz
+ 420 605 226 826

Více tak v souborech ke stažení na konci zprávy

Hlasování o nejlepší TOP vinařský cíl bylo zahájeno!

1. 6. 2018 13:08, Pro vin. turisty

Již pošesté mají možnost milovníci vína a vinařské turistiky zvolit nejlepší TOP vinařský cíl. Bedekr TOP vinařský cíl v současnosti popisuje více než dvě stovky míst – vinných sklepů, vinařství, ...

Vína z Moravy, Vína z Čech